ДЕНЬ МАТЕРІ

11 травня 2018 року в гр. 7-8 відбулася класна виховна година  присвячена  Дню матері.
Результат пошуку зображень за запитом "день матері"
Спираючись на тисячолітню традицію поваги до Рідної Матері, до Божої Матері, до Землі-Матері, до України-Матері  – День Матері може стати новим–старим святом, яке святкують у першу неділю травня. Адже це свято має давню історію. В Україні у 1929 року жіноча громадська організація Союз українок Галичини (територія Західної України, яка перебувала у складі Польщі) звернулася до громади щодо встановлення Дня Матері. Українська громада щиро підтримала цю пропозицію, і впродовж 10 років це свято відзначалося у першу неділю травня, аж до 1939 року. Із 1939 по 1991 рік це свято на Західній Україні було заборонене, бо радянська влада мала свої революційно-атеїстичні свята, які були обов’язковими для усієї території Радянського Союзу (із 1939 року Західна Україна увійшла до складу Радянської України й, відповідно, до Союзу Радянських Соціалістичних Республік). У СРСР в пошані було феміністичне свято боротьби жінок за свої соціальні та політичні права 8 березня (до слова, теж започатковане у США на початку ХХ століття). Святкується воно й донині в Україні, проте набуло це свято іншого змісту: чоловіки вітають жінок із святом весни, віддають шану жіночій красі, молодості, вітають матерів, але жодним словом не згадують про статеву нерівність в Україні в оплаті праці, відсутність належної системи охорони здоров’я, материнства й дитинства, нерівність у реалізації українським жіноцтвом своїх соціальних та політичних прав.
Учень гр. 7-8 Ташенов Данило підготував презентацію і розповів всім присутніх про традиції святкування Дня матері в різних країнах святу і в Україні зокрема. Захід було завершено  показом відео кліпу Кузьми Скрябіна на пісню «Мам».
Маємо надію, що після цього заходу кожен учень прийде ввечері додому і привітає свою найріднішу людину – МАМУ – з цим святом і подарує гілочку бузку…

Немає коментарів:

Дописати коментар