Привітали з 70-річчям Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді

15 травня 2018 року учні гр. 7-8 були запрошені на святкування 70-річчя Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, яке відбулося у стінах концертного залу ім. М.І. Глінки.
Комунальний заклад «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради – один з найбільших профільних позашкільних навчальних закладів системи освіти Запорізької області і України (Наказ МОН України від 11.03.2010 р. №202 «Про перелік найбільших позашкільних закладів системи МОН України»).

КЗ «Центр туризму» ЗОР заснований 30 квітня 1948 р. рішенням Виконкому Запорізької обласної ради (до вересня 2004 р. – Обласна станція юних туристів) і має 70-річний досвід організації туристсько-краєзнавчої діяльності з дітьми і молоддю у Запорізькій області.

Вихованці 150 гуртків Центру закріплюють навички з 15 напрямків краєзнавства (історія, археологія, етнографія, географія, екологія, музейна та екскурсійна справа, скаути, мала академія наук) і різних видів туризму (пішохідний, гірський, водний, спелеотуризм, скелелазіння, спортивне орієнтування) відповідно до навчальних планів і програм. Навчанням і вихованням охоплено 2250 учнів з 22 районів (міст) Запорізької області віком від 5 до 22 років.

До 70-річчя із заснування Центру туризму було створено яскраве видання з короткою історією, творчими та спортивними здобутками вихованців гуртків та співробітників Центру по всій Запорізькій області.

Тож, нам було приєднатися до такого масштабного дійства, як святкування 70-річчя Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. Бажаємо йому процвітання та довгого існування! 


Немає коментарів:

Дописати коментар