Виховна година до Дня пам'яті та примирення

 7 травня 2021 року викладачі й учні ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» зібралися за «круглим столом» на платформі ZOOM, щоб згадати й вшанувати героїчний подвиг нашого народу у Другій світовій війні.

До виховної години долучилися керівники закладу, класні керівники та учні І-ІІІ курсів. Теми доповідей були обрані не випадково. Ми всі разом згадали хронологію подій, героїв-земляків, роль жінок у цій кривавій війні, історію Дня пам'яті та примирення, а також не могли оминути тему звільнення міста Запоріжжя від фашистських загарбників і підриву греблі ДніпроГЕС.
Друга світова війна забрала мільйони людських життів. І як можна було не згадати напередодні Дня пам’яті та примирення безсмертний подвиг народу-переможця. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі чи не кожної родини в Україні, в Європі, багатьох родин по всьому світу.
Ми завжди пам’ятаємо про те, як довгі 1225 днів і ночей Україна була окупована фашистськими вандалами. Окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна...












Немає коментарів:

Дописати коментар